Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Krásně vláčný makovec, vonící po banánech, posypaný křupavou drobenkou na povrchu, je opravdu luxusní záležitostí. Kombinace máku a banánu je zajímavá a chutná skvěle. Upečete ho jednou a vaši strávníci se jej budou dožadovat pravidelně.
Suroviny pro 1 plech
Forma o velikosti 22x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 146 kJ / 4 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,20 g |
Tuky | 242,95 g |
Vláknina | 43,19 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 4,53 g |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 535,53 g |
Postup přípravy
Jogurt, nahrubo rozmačkané banány, citronovou šťávu a kůru smícháme v misce. Krok 5: Moučnou směs i jogurtovo-banánovou hmotu po třetinách stěrkou zapracujeme do máslové pěny. Krok 6: Těsto přendáme do připravené formy a povrch stěrkou urovnáme. Nakonec posypeme drobenkou a mandlemi. Krok 7: Pečeme cca 50 minut, kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do makovce a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Pokud povrch tmavne příliš rychle, přikryjeme makovec alobalem a dopečeme zakrytý. Necháme ve formě zcela vychladnout.
Zveřejněno 24. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Moje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 14 minutami
Plněné ořechy
Handour před 25 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 50 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 59 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
mouka mandlová,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
koření do perníku,
mák mletý,
jogurt bílý,
banán,
šťáva citronová,
citron,
mandle plátkové
Komentáře (10)