Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Krásně vláčný makovec, vonící po banánech, posypaný křupavou drobenkou na povrchu, je opravdu luxusní záležitostí. Kombinace máku a banánu je zajímavá a chutná skvěle. Upečete ho jednou a vaši strávníci se jej budou dožadovat pravidelně.
Suroviny pro 1 plech
Forma o velikosti 22x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 146 kJ / 4 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,20 g |
Tuky | 242,95 g |
Vláknina | 43,19 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 4,53 g |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 535,53 g |
Postup přípravy
Jogurt, nahrubo rozmačkané banány, citronovou šťávu a kůru smícháme v misce. Krok 5: Moučnou směs i jogurtovo-banánovou hmotu po třetinách stěrkou zapracujeme do máslové pěny. Krok 6: Těsto přendáme do připravené formy a povrch stěrkou urovnáme. Nakonec posypeme drobenkou a mandlemi. Krok 7: Pečeme cca 50 minut, kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do makovce a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Pokud povrch tmavne příliš rychle, přikryjeme makovec alobalem a dopečeme zakrytý. Necháme ve formě zcela vychladnout.
Zveřejněno 24. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Moje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 7 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 15 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 19 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 4 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 4 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 8 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 9 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 9 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 13 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
mouka mandlová,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
koření do perníku,
mák mletý,
jogurt bílý,
banán,
šťáva citronová,
citron,
mandle plátkové
Komentáře (10)