Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša dortík

Je oblíbeným dortem nejen u dětí, ale také u dospělých. Řeč je samozřejmě o Míša dortu, skládajícího se z vláčného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové polevy. Každé sousto tohoto dortu je opravdový požitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KuchtikSimča KuchtikSimča

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí v lednici

85 min (70 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí v lednici)

Suroviny pro 1 kus

Forma o průměru 22 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 486 kJ /
4 179 kcal
Bílkoviny102,67 g
Tuky279,38 g
Vláknina4,62 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 663 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy311,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas začneme nahřívat troubu na 160 °C. Rozvíratelnou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou (můžeme použít i pečicí papír na spod formy). Připravenou formu zatím dáme na stranu. Krok 2: Připravíme korpus. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků začneme vyšlehávat tuhý sníh. V okamžiku kdy zbělá, postupně přidáme 4 lžíce cukru a pokračujeme ve šlehání, dokud sníh nebude lesklý a pevný. Krok 3: Zbylé 4 lžíce cukru nasypeme ke žloutkům, přilijeme olej a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme do žloutkové pěny, do pěny přidáme 2 lžíce sněhu a opatrně zapracujeme stěrkou, potom zapracujeme postupně zbylý sníh (musí se pracovat rychle ale opatrně, aby v těstu zůstalo co nejvíce vzduchu). Krok 4: Těsto nalijeme do připravené dortové formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, korpus je hotový, když je povrch těsta upečený a boky se začínají oddělovat od formy. Necháme vychladnout ve formě, ideálně na mřížce. Krok 5: Než korpus vychladne, připravíme krém. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, ke směsi přidáme tvaroh a smetanu (jelikož v receptu používáme tvaroh v kostce tak doporučuji krém ochutnat a případně dosladit podle své chuti). Když je korpus vychlazený na vrch dáme krém a dáme zachladit do lednice. (Dort nevytahujeme z formy). Krok 6: Mezitím co se nám dort chladí, rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu se smetanou, kterou potřeme vychlazený dort. Krok 7: Dort můžeme ozdobit mátou, ovocem (můžeme použít ovoce čerstvé i sušené), oříšky, záleží jen na vás, dort můžeme nechat pouze s čokoládovou polevou. Krok 8: Dort dáme do lednice a necháme minimálně 2-3 hodiny chladit.

TIP: Jak na Míša řezy?

Zveřejněno 24. 8. 2024

Poznámka autorky KuchtikSimča

Recept je z kuchařky ,,Kuchařka pro děti " APETIT EDICE

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Lr0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Lr0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej rostlinný, mouka polohrubá, kakao holandské, máslo, cukr moučkový, tvaroh, smetana ke šlehání, smetana ke šlehání, čokoláda tmavá, mouka hrubá, máslo, máta, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu