Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírovka v DP

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 962 kJ /
3 815 kcal
Bílkoviny89,64 g
Tuky135,24 g
Vláknina19,15 g
Cholesterol 581 mg
Sodík 403 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy550,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, určený pro pečení s práškem do pečiva).

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Buchta nádherně voní (připomíná tím nějaký oplatek), je méně sladká a vypadá a chutná jako třená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírovka v DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LGB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírovka v DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Cathleen, pekla jsem o víkendu a věděla jsem už předem, že bude výborná. Bodík udělen zaslouženě. Místo ořechů jsem dala kokos, jinak stejně. Příště zároveň s kokosem nebudu dávat skořici, trošku se ty chutě vzájemně tloukly, ale to mě mělo napadnout:-8 Vyfotit jsem nějak nestihla :-8:-p

Cat....k tomu není:-p, kromě 12.bodíku:yes: co dodat:-p super

Neměla jsem nyní moc času - fotky přidávám až dnes - přidala jsem oblíbené rozinky a špetku citr. kůry ;-)Samozřejmě jsem ve spěchu tentokrát zapoměla vyndat háky :-S

Dnes upečeno - skoro snězeno - vynikající :yes::yes:
Jen dál, tyto buchtičky mají u mých synů (i manžela;-)) veliký úspěch, mne vyhovuje příprava - nandám a peču a pokud nezapomenu vyndat háky - tak je to OK ;-):-K

Ivi, měla jsem hodně kefíru, houbičky jsou nějaké moc pracovité, tak jsem hledala receptík na využití. Moučník nám moc chutnal, pekla jsem ho ale na hlubokém plechu s okraji. Kdysi jsem zkoušela dělat v pečce i sladké věci s práškem do pečiva, ale nebyla jsem moc spokojená. Prý taky každá pekárna tohle upeče jinak, tak nevím..... Dávám +:yes:

Cathleen:-)tak konečně k tobě doputovala i moje fotečka;-).Co mě potkalo u pečení už víš,tak jen ve zkratce.Kefírovka se mi při pečení dost vyboulila a praskla a musela jsem jí ještě přidat 10min pečení,ale i tak jí řadím mezi oblíbené a budu zkoušet dál;-)(třeba i v pekáčku:-D).Moc nám totiž chutnala,byla krásně vláčná a šťavnatá a s domácí meruňkovou marmeládou nebo medem,chutnala skvostně:-p:-p.Posílám k fotce i boďku č.10;-)a věř že znovu upeču:-).

Já jsem si říkala že kefír není moc hustý,my ho moc nekupujeme,já si jen sem tam koupím podmáslí,tak to řidší těsto bylo proto že byl řidší kefír :-S,ale buchta je dobrá a příště to bude lepší.Ono těsto pomalu kynulo a potom se to holt nedopeklo :-O:-D:-D

Nee, to určitě nebude hustší....spíš - jak jsem psala - ždibínek kefíru ubrat a přidat lžíci (ne víc !) mouky nebo ořechů....

cathleen - ale ne, já si jen nyslela, jestli by ten prášek nezpůsobil to, že ten kefír by byl hustší ( něco jako bys dávala třeba škrob atd). Netvrdím, že to funguje ....

Spagi, asi jsem teď trochu mimoň, ale nevím, jak to myslíš....prášek by měl do tekutiny přijít co nejpozději a co má společného s hustotou těsta?

cathleen - já mám tedy také domácí kefír, ale co myslíš - nebylo by řešení zamíchat prášek do pečiva do kefíru a pak to dávat do pekárny jako tekutou přísadu?, já to určitě takhle s něčím dělala, myslím ale že šlo o pudink a abych neměla řidší těsto, rozmíchala jsem ho snad v mléce, které šlo do moučníku a fungovalo to.I když já peču v troubě normální, nevím, jestli pekárna nepůsobí trochu jinak...

Ano, řidší bylo, dost....jen jsem pak přemýšlela, že ti, kteří ji budou dělat z kupovaného kefíru (já mám domácí, ale z kupovaného mléka), ti by mohli trochu kefíru ubrat. 30-50g, a přidat ještě lžíci ořechů....i to pomůže. Byla by škoda, nedělat tuhle výbornou buchtu jen kvůli tomu, že koupený kefír je řidší než domácí...
Myslíš, že ti dělalo potíže to, že bylo těsto řidší? Budu si muset kefír koupit a mrknout....
A víš, že si doma můžeš vyrobit kefír z kupovaného kefíru a koupeného mléka?

Cathleen,chutná,chutná...mám opravdu menší pečku s jedním hákem,jsem s ní spokojená,jenom včera mi dala trochu zabrat :-!:-p:-p,jenom se chci ještě zeptat,měla jsi těsto řidší :-?Dělala jsem úplně přesně podle receptu a zdálo se mi řídké,ale nechala jsem to tak jak bylo psáno...

Jiřinko:-)ta je na 1*:yes:.Opravdu paráda a už z fotek je vidět,že i chutná:-p:-p

Jiřinko, ale ta teda JE:-! :yes::yes: A chutnali jste?
Myslím, že už jsem se tě ptala, jakou pečku máš....podle tvaru buchtičky bych řekla, že menší, než já...jednohákovou:-? A nevšimla sis náhodou zbytkového času, když pečka přestala míchat a začala péct? Mně peče asi 1h 15min.

Irisko, rozinečky určitě ano;-)

Tématické fráze:
kefirovka, domácí kefír, kefírová buchta s meruňkovou marmeládou, výborná kefírovka, kefirova buchta z domaci pekarny, buchta kefírovka, pečení z kefiru, sváteční mňamka, kefírová buchta z pekárny, kefírová bábovka v domácí pekárně, nejlepší koláč z kefíru z domácí pekárny, zkratky při pečení, kefírová buchta z dp, kupovaný kefír, recepty pro domácí pekárnu kefírovka, třená buchta z domácí pekárny, buchta pečená v domací pekárně s kefirem, recepty dp, kefírová buchta recept z domácí pekárny, zkratky v pečení

Suroviny:
kefír, vejce, cukr, cukr vanilkový, ořechy mleté, mouka polohrubá, olej, kakao granko, skořice, prášek do pečiva, soda jedlá

Přidat fotografie receptu