Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovo kuře

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 813 kJ /
433 kcal
Bílkoviny4,45 g
Tuky19,20 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 723 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy57,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme obě hořčice, džem, med, rozmícháme a stehna ve směsi obalíme. Krok 2: Dáme na pekáč vymazaný máslem a dáme péct. Krok 3: Když se maso zatáhne, přidáme celou Moravanku i s nálevem a pečeme do změknutí masa.

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Recept jsem dostala od přítelkyně, prý je to podle receptu pana Trošky. Dala jsem místo Moravanky čínskou směs.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovo kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Jr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovo kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Jr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jiří Vydra 16. 12. 2013 17:01
Proč je to čertovo?
Protože tam má být Moravanka s feferonkou, nebo přidat feferonky dle chuti strávníka. Jenže to by tam ta paní musela taky napsat. ;-):yes::-K

Já do tohoto jídla dávám klikve, přijdou mi aromatičtější a výraznější. Jinak :-p:-p:yes::yes:

tak jsme po jídle bylo to vynikající i když to dost pálelo tak to snědli i děti fakt moc dobré ani jsem to nečekala :-*:yes::yes::yes::-))

Dnešní oběd ... použila jsem ale králíka, docela jsem se obávala, že bude cítit a chutnat sladce, ale vůbec ne ... výborný s vrtulemi :-) :-)

Tak to je vážně pohádka....:-p. Udělala jsem přesně podle receptu, jako přílohu rýži. A myslím, že název je nadmíru výstižný- je to po čertech dobré kuře:-!:yes:

Dnes jsem vyzkoušela Váš recept :-8 A je opravdu vynikající:-p:-p:-p :yes: . Přítel o něm básnil celý den a to je co říct:-O Posílám bodík za super inspiraci ;-)

Také jsem dnes udělala a podle hodnocení strávníků je to:-p:yes:, jen jsem dnes musela něco dokoupit moravanku atd., chodíme po obchodě a manžel se ptá: "máš vše na to kuře":-?, já jen odpovím: "miláčku, neuč orla lítat":-! (no, jo orlici:-(), přijedeme domů a tá paní orlicová zjistí, že nemáme džem (natož brusinky), já měla jen jahod.marmeládu;-(, tak jsem tam musela přidat rybíz-ála brusinky:-O a víte, že to kuřeti neublížilo:-?:-D opravdu je to :-p:-p, proč čertovo:-?, no, je to lepší než napsat "kuřátko z anděla":-O:-D:-D:-K Bodík posílám:yes:

:yes:ahoj Jikotko tak tn recept je úžasnej!dávám ti bod:)Jen jsem to trošku upravila:)místo medu jsem dala sladkokyselou omáčku čínskou na kuře a fakt luxus.Jako přílohu jsem k tomu udělala vlasové nudle.Mazec-všem doporučuji

:yes:

Ďakujem za pripomenutie, tento recept som už niekde videla a odskúšala. Viem, že manžel bol nadšený, ja tiež, lebo v podstate je to jednoduché a chutné, veľmi som sa nenarobila...;-)
Takže si ho dám zas do plánu...
Jiřinka, zdravím!
+

Já hlava děravá, zapoměla jsem ti dát plusík a za kuřátko rozhodně musím;-)

Tento recept znám pod názvem Kuře tři hořčic Lívie Klusové. Med nedávám. Smíchám po 2 - 3 kávových lžičkách hořčice = křemžské, plnotučné, dijonské a stejného množství rybizového džemu (nebo brusinek). Já dávám brusinky. Taky to chce použít opravdu jen Moravanku – podobné zeleninové směsi (Kunovjanka apod.)chuť posunou úplně jinam. Já jsem s manželem z tohoto kuřátka přímo nadšena. Oba máme rádi pálivá jídla. A tohle je přímo bombastické!!! :-p:-p:-p Několik lžiček brusinek přidávám i do výpeku. Podlévám jenom lákem z Moravanky. Rozporcované kuře (nebo kuřecí stehna) nejdřív osolím, mírně opepřím mletým pepřem a lehce posypu libovolnou směsí koření na pečené kuře. A pak na něho nahňácám směs z 3 hočic a brusinek. Pak již přesně podle receptu. Jiřinko, posílám bodík.:yes:

:-D:yes::-p

Taky nevím proč čertovo,asi se to nějak pojmenovat muselo,ale je to opravdu zvláštní chuť,moc nám to chutná...:-p

Jiřko, proč čertovo? Kvůli té Moravanky? Jakou to má chuť? Med, džem, to musí být zajímavé a vlastně ještě řízlé tou Moravankou:-p

Tématické fráze:
kuře na moravance, kuře na moravance recept, kure s moravankou, pečené kuře na moravance, recepty na kuře s moravankou, tn cz, tn.cz, kuře podle trošky, kuře na medu, čertovo maso, recepty na kure, kuře tří hořčic, kuře moravanka, pecene kure s moravankou, www tn cz kuřata, kuřecí stehna na moravance, kuřecí maso na moravance recept, kuře podle livie, kuře na kremžské hořčici, kuře s hořčicí

Suroviny:
stehno kuřecí, hořčice kremžská, hořčice plnotučná, džem, med, moravanka, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu