Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa v těstíčku

Pro mnohé milovníky zeleniny nejoblíbenější úpravou cukety je osmažení. Místo trojobalu můžete obalit jednotlivé plátky v kyprém těstíčku. V tomto pivním, z našeho receptu, vám bude určitě chutnat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 470 kJ /
351 kcal
Bílkoviny16,71 g
Tuky8,76 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy44,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Větší cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1,5 – 2 cm a vyřízneme prostředek se semeny. Krok 2: V misce si připravíme těstíčko z celého vajíčka, hladké mouky a piva. Těstíčko prošleháme, aby bylo hladké. V připraveném těstíčku obalíme z obou stran cuketu a smažíme v rozpáleném oleji. Krok 3: Osmaženou cuketu klademe na ubrousek, který nám odsaje přebytečný tuk. Před podáváním cuketu mírně osolíme. Krok 4: Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

TIP: Smažená cuketa

Zveřejněno 27. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G692Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G692Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Také děláváme, raději máme bez piva, ale zato se strouhaným sýrem ;-)

Suroviny:
cuketa, vejce, mouka hladká, pivo světlé, sůl, olej

Přidat fotografie receptu