Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí margarín

Doma margaríny na chleba nepoužíváte, ale máslo se špatně roztírá? Vyrobte si domácí margarín, pouze z másla a panenského olivového oleje. I když je uložený v lednici, kdykoliv ho vytáhnete, chleba je namazaný raz dva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 839 kJ /
3 786 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky418,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo i olej by mělo mít stejnou teplotu. Je vhodné nechat oboje stát od rána (třeba do podvečera, večera) na lince, až máslo povolí a půjde dobře našlehávat. Krok 2: Máslo vložíme do hlubší nádoby a přidáme k němu asi 100 ml oleje. Krok 3: Ručním šlehačem s metličkami šleháme máslo s olejem, asi 30-40 vteřin. Krok 4: Do misky dolejeme asi 50 ml oleje a opět šleháme. Při nejvyšší rychlosti po dobu necelé minuty. Krok 5: Znovu dolijeme 50 ml oleje a šleháme, až vznikne měkká pasta. Na lžíci nebo vařečce se udrží, ale po klepnutí o misku z lžíce (vařečky) spadne. Je-li třeba, vešleháme ještě trochu oleje, ale většinou těch 200 ml stačí. Krok 6: Hotový margarín uložíme do lednice v uzavřené krabičce.

Zveřejněno 30. 8. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí margarín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWORM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí margarín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWORM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak to by mne ani ve snu nenapadlo, vyrábět si doma margarín. Jaká chuť v něm převažuje - oleje nebo másla? Ale určitě bude lepší, než kupovaný tuk.

Nadja: odpovídám pozdě, promiň 🙈 Po receptu jsem vyloženě sáhla s radostí, protože margarín zásadně nekupujeme a nejime, ale často se zlobím nad tuhlým máslem na chlebu.
Oliváč v tom ani necítím, spíš lehce převládá to máslo. Každopádně se to chová opravdu jako koupené margaríny (až na tu kvalitu ☺️ která je i zdravá), moc dobře roztírá a v lednici krásné vydrží do spotřebování 🙏

:-):yes::yes: Zajímavé, také neznám a proto zkusím. Díky za recept :-K

To jsou věci :-O Určitě vyzkouším a děkuji za rozšíření kuchařských obzorů! ;-)

Suroviny:
máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu