Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šneci v pudinku

Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po nich nezbydou ani malé drobečky.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 855 kJ /
4 028 kcal
Bílkoviny94,66 g
Tuky106,56 g
Vláknina17,16 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy664,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, 100 ml vlažného mléka a 1 lžičky cukru. Necháme vzejít. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr, vlažné máslo, sůl a vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí objem. Krok 3: Mezitím si připravíme náplň - pudink uvaříme podle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, buď pudink přikryjeme potravinářskou fólií nebo poprášíme moučkovým cukrem. Krok 4: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník velký asi 40 x 30 cm, potřeme ho vychladlým pudinkem, posypeme rozinkami a z delší strany stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na dílky široké asi 2 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut dokynout. Každého šneka před pečením pomažeme lžičkou smetany. Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Krok 6: Po upečení šneky za tepla polijeme (potřeme) polevou, kterou si připravíme jednoduše utřením moučkového cukru se smetanou. Konzistence musí být hustá, ale měla by téct. Necháme ztuhnout.

TIP: Upečte si skořicové šneky

Zveřejněno 30. 8. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v časopise Gurmet.

Šneci jsou velmi dobré hlavně čerstvé, jako jiné kynuté koláče apod., proto doporučuji upéct ráno a v ten den nabízet. :-)

Chuť ne příliš sladkého těsta příjemně kontrastuje s chutí vláčné náplně a sladké polevy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneci v pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON9B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneci v pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Moc děkuji, Maruško, Ty umíš potěšit… :-8 :-K

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i krásné foto. Pěkná práce, o chuti nemám pochyb :-K

Monika146: Je to tak. <3 Moc děkuji… :-)

To bude určitě skvělá pochoutka ;-)

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, cukr vanilkový, mouka hladká, vejce, máslo, sůl, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rozinky, smetana, smetana, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu