Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená na červeném zelí

Nedělní či sváteční oběd si žádá opravdovou pochoutku. Tou se může stát lahodná vepřová krkovice, která je pečená na červeném zelí. O dochucení se postará nejen víno, ale také koření. K dokonalosti vepře a zelí patří už jen skvělý knedlík.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 190 min

220 min (30 min příprava + 190 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 279 kJ /
3 891 kcal
Bílkoviny284,06 g
Tuky155,55 g
Vláknina71,44 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 1,62 g
Sůl1,20 g
Sacharidy284,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran do něj důkladně vetřeme sůl a pepř. Potom maso svážeme kuchyňským provázkem do úhledného balíčku. Krok 2: V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme dohněda. Potom ho vyjmeme a do pekáčku vhodíme nahrubo nasekaný česnek, rozmarýn, bobkové listy a kmín. Asi 2 minuty opečeme, pak přilijeme víno, promícháme, vrátíme maso a vlijeme vývar. Krok 3: Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Takto pečeme asi 1 hodinu. Krok 4: Mezitím nakrájíme nahrubo zelí a promícháme s cukrem, přidáme ho k masu, vrátíme do trouby, teplotu snížíme na 180 °C a necháme péct ještě asi 1,5 hodiny. Krok 5: Hotovou krkovici zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 8. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklrE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklrE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, olej, česnek, rozmarýn, bobkový list, kmín celý, víno červené, vývar kuřecí, zelí červené, cukr krystal

Přidat fotografie receptu