Brokolicové suflé
Suflé je tradiční francouzská specialita, oblíbená díky nadýchanosti, kterou ji dodává sníh z bílků. Suflé můžeme připravit i ve slané verzi, kdy jako základ použijeme bešamel a přidáme vařenou brokolici a sýr.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 561 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,20 g |
Tuky | 80,63 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 54,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 5 minut. Pak scedíme a necháme stranou.
Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vzniklý bešamel ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krok 3: Brokolici nasekáme na kousky a vmícháme do bešamelu. Necháme mírně vychladnout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Nejdříve přimícháme žloutky a najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vpracujeme do hmoty.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Zapékací misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí asi do 2/3. Pečeme asi 20 minut a po upečení ihned podáváme.
Zveřejněno 9. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Moje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
brokolice,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
vejce,
sýr gouda,
máslo,
strouhanka
Komentáře