Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní závin

Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s kousky uzeného masa a upečeme. Takovou příchutí potěšíte i pořádné chlapy!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 960 kJ /
2 619 kcal
Bílkoviny60,08 g
Tuky170,02 g
Vláknina24,55 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 5,52 g
Sůl13,50 g
Sacharidy201,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kysaného zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme okapané zelí a na kostičky nakrájené uzené maso. Směs  podlijeme troškou vody a dusíme 15 minut. Zhruba 5 minut před koncem vaření zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme zchladnout.  Krok 2: Listové těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, na který naneseme zelnou směs. Zabalíme do závinu, okraje přilepíme rozšlehaným vejcem.  Krok 3: Celý závin také potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pro ozdobu můžeme do těsta udělat příčné zářezy. Krok 4: Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávat můžeme teplé i zastudena.

Zveřejněno 12. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2zz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2zz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, těsto listové, olej, cibule, maso uzené, kmín drcený, brambory, vejce

Přidat fotografie receptu