Podzimní závin
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s kousky uzeného masa a upečeme. Takovou příchutí potěšíte i pořádné chlapy!
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 960 kJ / 2 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,08 g |
Tuky | 170,02 g |
Vláknina | 24,55 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 5,52 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 201,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kysaného zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme okapané zelí a na kostičky nakrájené uzené maso. Směs podlijeme troškou vody a dusíme 15 minut. Zhruba 5 minut před koncem vaření zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme zchladnout.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, na který naneseme zelnou směs. Zabalíme do závinu, okraje přilepíme rozšlehaným vejcem.
Krok 3: Celý závin také potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pro ozdobu můžeme do těsta udělat příčné zářezy.
Krok 4: Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávat můžeme teplé i zastudena.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Moje poznámka
Podzimní závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2zz
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
těsto listové,
olej,
cibule,
maso uzené,
kmín drcený,
brambory,
vejce
Komentáře