Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokládový koláč s hruškou

Tento lahodný koláč připravíme z nadýchaného čokoládového těsta ochuceného oříšky, do kterého poklademe šťavnaté hrušky. Koláč navíc posypeme mandlovými lupínky, které pěkně křupou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 327 kJ /
3 185 kcal
Bílkoviny61,17 g
Tuky221,32 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 820 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy221,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s čokoládou rozehřejeme ve vodní lázni. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mleté lískové oříšky a vše promícháme. Pak zlehka vmícháme bílkový sníh. Krok 2: Kulatou zapékací formu vymažeme olejem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Z hrušek odstraníme středy a poté je vmáčkneme do koláče. Potřeme ho rozehřátým máslem a posypeme mandlovými lupínky. Krok 5: Pečeme asi 40 minut.

TIP: Další hruškové moučníky

Zveřejněno 11. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokládový koláč s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpy1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokládový koláč s hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpy1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, čokoláda hořká, vejce, sůl, cukr krystal, kakao holandské, ořechy lískové, olej, mouka, hruška, máslo, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu