Lilkové rolky s mletým masem
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 74,07 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 26,02 g |
Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 11. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Moje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Neregistrovaný před 48 minutami
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 2 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 2 hodinami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 2 hodinami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 2 hodinami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
maso mleté,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sýr gouda,
sádlo,
jogurt bílý,
rajče sušené v oleji,
česnek,
bazalka čerstvá,
kapary
Komentáře (8)