Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský hruškový koláč

Mřížkový koláč z křehkého těsta nás potěší bohatou a zajímavou náplní. V té najdeme marmeládu, drcené sušenky a hrušky ochucené skořicí a rozinkami. Po vychladnutí podáváme koláč posypaný moučkovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby chlazení

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 209 kJ /
3 396 kcal
Bílkoviny55,34 g
Tuky140,80 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 803 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy460,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme v míse mouku a sůl. Přidáme máslo, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho a necháme 1 hodinu chladit. Krok 2: Pak dvě třetiny těsta vyválíme na placku, kterou rozložíme do kulaté formy o průměru 25 cm. Krok 3: Těsto potřeme marmeládou a posypeme rozdrcenými sušenkami. Krok 4: Na ně poklademe na plátky nakrájené hrušky, které posypeme rozinkami, skořicí a třtinovým cukrem. Krok 5: Ze zbývajícího těsta uděláme válečky a na koláči vytvoříme mřížkový vzor. Pečeme při 200 °C asi 50 minut. Krok 6: Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak upéct linecký mřížkový koláč

Zveřejněno 13. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnJq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnJq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, cukr vanilkový, vejce, žloutek, voda, cukr moučkový, marmeláda meruňková, sušenky, hruška, rozinky, skořice mletá, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu