Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová bábovka

Bábovka je mezi moučníky osvědčená klasika, kterou máme rádi od dětství. Můžeme ji připravit i v podzimní verzi. Dýně dodá bábovce krásnou barvu a vláčnost. Podáváme ji posypanou moučkovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 956 kJ /
4 531 kcal
Bílkoviny73,54 g
Tuky231,68 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 834 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy525,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, nastrouhanou citronovou kůru, najemno nastrouhanou dýni, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh. Krok 3: Tři čtvrtiny těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Krok 4: Do zbytku těsta vmícháme kakao, nalijeme na světlé těsto a upečeme. Pečeme v troubě asi 1 hodinu. Krok 5: Před podáváním můžeme pocukrovat.

Zveřejněno 15. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6WBQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6WBQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, kůra citronová, dýně hokkaido, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, kakao, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu