Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové koláčky

Nadýchané kynuté koláčky posypané zlatou drobenkou chutnají jako od babičky. Náplň připravíme z máku a švestek, které společně chutnají báječně. Místo švestek můžeme použít i hrušky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 729 kJ /
4 237 kcal
Bílkoviny109,35 g
Tuky185,13 g
Vláknina58,66 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 732 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy504,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, skořici, cukr a špetku soli. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mouky s cukrem a ostatními surovinami přidáme rozehřáté máslo, vejce a kvásek, vše utřeme a necháme půl hodiny kynout. Pak těsto rozdělíme na stejné kusy a vytvarujeme koláče. Krok 3: Připravíme náplň. Mák umeleme, uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Přimícháme rozkrájené švestky či rozvařené hrušky. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Z mouky, másla a cukru připravíme rozmělněním v dlaních drobenku. Krok 5: Ozdobíme drobenkou a upečeme.

Zveřejněno 15. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2wJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2wJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, droždí, skořice, vejce, sůl, mléko, mák, mléko, švestky, mouka polohrubá, máslo, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu