Borůvkové vlnobití
Jednoduchý piškotový dezert, který hravě zvládnete připravit i několik hodin před oslavou. Na nadýchaném těstě je bohatá vrstva světlého tvarohového krému se šlehačkou a na povrchu je borůvkový krém, který vytváří hezký efekt mramorování.
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 731 kJ / 3 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,22 g |
Tuky | 209,64 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 391,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme 4 polévkové lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí a ručně vmícháme po částech mouku.
Krok 2: Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C dorůžova.
Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh, cukr, podle návodu připravený ztužovač a zamícháme.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.
Zveřejněno 15. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkové vlnobití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68NE
Moje poznámka
Borůvkové vlnobití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68NE
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
šlehačka,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
borůvky,
cukr moučkový
Komentáře (2)