Borůvkové vlnobití
Jednoduchý piškotový dezert, který hravě zvládnete připravit i několik hodin před oslavou. Na nadýchaném těstě je bohatá vrstva světlého tvarohového krému se šlehačkou a na povrchu je borůvkový krém, který vytváří hezký efekt mramorování.
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 731 kJ / 3 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,22 g |
Tuky | 209,64 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 391,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme 4 polévkové lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí a ručně vmícháme po částech mouku.
Krok 2: Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C dorůžova.
Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh, cukr, podle návodu připravený ztužovač a zamícháme.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.
8 lžic krému přidáme k odloženým borůvkám a zbytek dáme na piškot. Borůvky v krému rozmačkáme, aby se obarvil a lžící jej naneseme na bílou vrstvu krému tak, aby se vytvořily pruhy. Každý pruh vidličkou lehce promícháme s bílou vrstvou krému.
Zveřejněno 15. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkové vlnobití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68NE
Moje poznámka
Borůvkové vlnobití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68NE
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 7 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 15 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 19 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 5 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 5 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 9 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 9 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 10 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
šlehačka,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
borůvky,
cukr moučkový
Komentáře (2)