Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronovo-ořechová bábovka

Bábovka se právem řadí mezi královny moučníků. Vypadá honosně a v kombinacích různých chutí také tak chutná. vyzkoušejte tuto, kde jsou do těsta přidány ořechy a citronová kůra i šťáva. Nakonec ji můžete dozdobit citronovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenkaburdik

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 835 kJ /
3 785 kcal
Bílkoviny82,53 g
Tuky195,96 g
Vláknina17,04 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 847 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy414,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru a zvlášť vymačkáme šťávu. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a polovinou cukru moučka do pěny. Postupně pak všleháme olej a citronovou šťávu. Krok 2: V druhé míse smícháme mouku, kypřicí prášek, špetku soli, zbytek cukru a mleté nebo nastrouhané ořechy. Bílky vyšleháme čistými metlami do husté pěny. Krok 3: Moučnou směs a mléko postupně přidáváme do tekutých surovin pak zlehka vmícháme hustý sníh a nakonec kůru z citronu. Krok 4: Těsto dáme do silikonové nebo dobře přichystané klasické formy a pečeme asi 50 minut na 180 °C.

TIP: Jak připravit citronovou polevu

Zveřejněno 17. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronovo-ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzAQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronovo-ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzAQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, mléko, olej, citron, ořechy vlašské, sůl, kypřící prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu