Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Tento krásný cheesecake láká barvou i lahodnou chutí. Jemný základ z tvarohu a ricotty potřený dýňovým želé ozdobíme sezónním ovocem. Na ozdobení navíc použijeme svěží limetkové šneky z listového těsta.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 170 kJ / 3 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,49 g |
Tuky | 168,71 g |
Vláknina | 3,15 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 346,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ricottu, tvaroh, vejce s cukrem a citronovou šťávou umixujeme dohladka. Formu vymažeme máslem, hustou směs rozetřeme do formy a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Krok 2: Vařenou dýňovou dužinu smícháme s džusem, můžeme přisladit či přidat limetkovou šťávu. Vše podle návodu smícháme se želé, převaříme a teplým želé přelijeme koláč. Hned dozdobíme ovocem. Necháme vychladit.
Krok 3: Mezitím připravíme limetkové šnečky. Listové těsto rozválíme na obdélník, kůru s cukrem rozmixujeme, těsto potřeme máslem a posypeme limetkovou směsí, zabalíme do tvaru oušek (půl na půl) a necháme asi 30 minut v lednici, pak nakrájíme na asi 1 cm široké plátky a pečeme při 200 °C dozlatova.
Krok 4: Šnečky můžeme zdobit koláč nebo je podávat ke koláči jako sušenku. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OzX
Moje poznámka
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OzX
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
sýr ricotta,
tvaroh,
vejce,
šťáva citronová,
cukr,
džus ananasový,
šťáva limetková,
želé dortové,
cukr,
ovoce,
těsto listové,
cukr krupice,
máslo,
Komentáře