Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, nebo malé pohoštění pro milou návštěvu, zkuste se chopit našeho receptu. Krevety podávané na smaženém rýžovém papíru, s avokádem, ochucenou majonézou a listovým salátem jsou skutečná lahůdka.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 87,74 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 8,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé krevety očistíme, ulomíme hlavu, sundáme krunýř (můžeme ponechat ocásek na uchopení).Opatrně ostrým nožem nařízneme záda krevety a vytáhneme černé střívko. Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Rýžový papír rozstřihneme nůžkami na čtvrtiny a dáme pozor abychom je nezlámali. Připravíme majonézu, nebo použijeme kupovanou. Lze použít i avokádovou nebo jinou ochucenou. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a lžící vyjmeme ze slupky. Nakrájíme na proužky a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 3: Omyjeme listy salátu a necháme okapat. Může být jiný, srdíčka nebo hlávkový.
Krok 4: Na malou rozehřátou pánvičku dáme olej, jakmile se kolem vložené špejle dělají bublinky vkládáme nastříhaný rýžový papír - okamžitě po zbělání (je to pár vteřin) vyndáme kleštičkami (na obracení při smažení) nebo obracečkou na papírovou utěrku a vložíme další až osmažíme všechny.
Krok 5: Ztlumíme stupeň tepla a vložíme naplocho rozpůlený stroužek česneku, nespálíme, chceme jen ovonět olej.
Krok 6: Do oleje vkládáme připravené krevety a smažíme maximálně 1 minutu, z druhé strany také minutu. Jakmile zrůžoví jsou hotové, delší tepelnou úpravou by ztuhly. Opět odkládáme na papírové utěrky.
Krok 7: Na talíře položíme osmažený dílek rýžového papíru, přidáme kousek salátu, 2 dílky avokáda a lžičku majonézy. Nakonec poklademe krevety, vše mírně osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 8: Ihned podáváme například jako předkrm nebo pohoštění. Různé druhy a kousky pečiva si může každý posloužit z malé ošatky, která bývá na stole nebo servírovacím stolku.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Moje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 4 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 44 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 57 minutami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 59 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
krevety,
papír rýžový,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
salát,
avokádo,
majonéza,
citron
Komentáře (4)