Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet

Pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, nebo malé pohoštění pro milou návštěvu, zkuste se chopit našeho receptu. Krevety podávané na smaženém rýžovém papíru, s avokádem, ochucenou majonézou a listovým salátem jsou skutečná lahůdka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 498 kJ /
836 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky87,74 g
Vláknina3,05 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 965 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy8,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé krevety očistíme, ulomíme hlavu, sundáme krunýř (můžeme ponechat ocásek na uchopení).Opatrně ostrým nožem nařízneme záda krevety a vytáhneme černé střívko. Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Rýžový papír rozstřihneme nůžkami na čtvrtiny a dáme pozor abychom je nezlámali. Připravíme majonézu, nebo použijeme kupovanou. Lze použít i avokádovou nebo jinou ochucenou. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a lžící vyjmeme ze slupky. Nakrájíme na proužky a zakápneme citronovou šťávou. Krok 3: Omyjeme listy salátu a necháme okapat. Může být jiný, srdíčka nebo hlávkový. Krok 4: Na malou rozehřátou pánvičku dáme olej, jakmile se kolem vložené špejle dělají bublinky vkládáme nastříhaný rýžový papír - okamžitě po zbělání (je to pár vteřin) vyndáme kleštičkami (na obracení při smažení) nebo obracečkou na papírovou utěrku a vložíme další až osmažíme všechny. Krok 5: Ztlumíme stupeň tepla a vložíme naplocho rozpůlený stroužek česneku, nespálíme, chceme jen ovonět olej. Krok 6: Do oleje vkládáme připravené krevety a smažíme maximálně 1 minutu, z druhé strany také minutu. Jakmile zrůžoví jsou hotové, delší tepelnou úpravou by ztuhly. Opět odkládáme na papírové utěrky. Krok 7: Na talíře položíme osmažený dílek rýžového papíru, přidáme kousek salátu, 2 dílky avokáda a lžičku majonézy. Nakonec poklademe krevety, vše mírně osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 8: Ihned podáváme například jako předkrm nebo pohoštění. Různé druhy a kousky pečiva si může každý posloužit z malé ošatky, která bývá na stole nebo servírovacím stolku.

TIP: Desatero rad na téma krevety

Zveřejněno 17. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Krevety kupuji na kusy v rybárně nebo v marketech u pultu s čerstvými rybami. Zde jsou 2 ks krevet na porci. Salát jsem použila zelený salanova crispy - vypěstovaný v ČR.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpkL8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpkL8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bayta: :-)Děkuji za komentář. Krásný den :-K

To je dobrota <3

zuzi777a: :-):-D Moc děkuji za milý komentář, já je také miluji. Přeji krásný den :-K

Tak tohle je útok na chuťově pohárky! Určitě bych i oblízla talířek! Miluju krevety i avokádo! :-*

Suroviny:
krevety, papír rýžový, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, salát, avokádo, majonéza, citron

Přidat fotografie receptu