Dýňové lasagne
Ochutnejte tyto lahodné bezmasé lasagne, ve kterých se doplňují vrstvy tvarohu, ochuceného muškátovým oříškem, a dýně, ochucené šalvějovým máslem. Čerstvé lístky šalvěje se s dýní báječně doplňují. Na povrchu nesmí chybět zlatá vrstva zapečeného sýra.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 471 kJ / 3 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,30 g |
Tuky | 172,20 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,69 g |
Sacharidy | 402,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 2: Dýni promícháme s olivovým olejem, lžičkou soli a nasypeme ji na plech. Dáme do trouby a necháme péct 25-30 minut doměkka. Pak ji necháme zcela vychladnout.
Krok 3: Mezitím smícháme v míse tvaroh se smetanou, žloutky, muškátovým oříškem a mozzarellou, kterou jsme nastrouhali na hrubším struhadle. Směs podle chuti osolíme.
Krok 4: Šalvějové lístky nasekáme na menší kousky a opékáme je asi 3 minuty na másle. Zchladlou dýni rozmačkáme šťouchadlem na brambory a smícháme se šalvějovým máslem.
Krok 5: Připravíme asi dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dáme část tvarohové směsi, potom lasagne, dýňovou směs a opět lasagne. Opakujeme do spotřebování všech surovin.
Krok 6: Závěrečnou vrstvu by měla tvořit tvarohová směs, tu posypeme parmazánem a dáme péct do trouby, kterou jsme zatím stáhli na 190 °C. Pečeme přibližně 40 minut.
Krok 7: Lasagne by měly být pěkně zlatavé.
Zveřejněno 18. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9Zz
Moje poznámka
Dýňové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9Zz
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
dýně,
olej olivový,
sůl,
těstoviny lasagne,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
žloutek,
ořech muškátový,
sýr mozzarella,
máslo,
parmazán
Komentáře (1)