Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský jablkový koláč

Pojďte si upéct výborný jablečný koláč ve francouzském stylu, kde ovocnou část vkládáte do formy jako první. Jednoduchou přípravou a výslednou chutí vás výsledek příjemně překvapí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Aneeetica Aneeetica

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 380 kJ /
3 437 kcal
Bílkoviny58,48 g
Tuky147,71 g
Vláknina29,04 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,98 g
Sůl5,49 g
Sacharidy453,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokapame citronovou šťávou, aby nezhnědla. Krok 2: Ve větší misce smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Krok 3: Do vlažného mléka přidáme 1 vejce a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme mixerem. Za stálého míchání, a po částech přidáme suché suroviny. Do směsi pak přidáme vanilkový extrakt podle chuti. Krok 4: Oddělíme 230 ml směsi a přidáme 2 žloutky a 30 g mouky a dobře promícháme. Do zbývající směsi přidáme jablka a promícháme. Krok 5: Vysypeme dno formy na pečení hladkou moukou.
Nejprve vložíme směs s jablky. Poté zalijeme druhou směsí (se žloutky a přidanou moukou), tak aby pokryla celý povrch. Posypeme plátky mandlí a pečeme na 165 °C cca 60 min. Krok 6: Když je koláč hotový, posypeme ho moučkovym cukrem a servírujeme.

TIP: Jablečné moučníky

Zveřejněno 18. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz1V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz1V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, citron, mouka hladká, mouka hladká, cukr, prášek do pečiva, sůl, vejce, žloutek, mléko, máslo, extrakt vanilkový, mandle plátkové, cukr moučkový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu