Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 380 kJ / 3 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,48 g |
Tuky | 147,71 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 453,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokapame citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Krok 2: Ve větší misce smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
Krok 3: Do vlažného mléka přidáme 1 vejce a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme mixerem. Za stálého míchání, a po částech přidáme suché suroviny. Do směsi pak přidáme vanilkový extrakt podle chuti.
Krok 4: Oddělíme 230 ml směsi a přidáme 2 žloutky a 30 g mouky a dobře promícháme. Do zbývající směsi přidáme jablka a promícháme.
Krok 5: Vysypeme dno formy na pečení hladkou moukou.
Nejprve vložíme směs s jablky. Poté zalijeme druhou směsí (se žloutky a přidanou moukou), tak aby pokryla celý povrch. Posypeme plátky mandlí a pečeme na 165 °C cca 60 min. Krok 6: Když je koláč hotový, posypeme ho moučkovym cukrem a servírujeme.
Nejprve vložíme směs s jablky. Poté zalijeme druhou směsí (se žloutky a přidanou moukou), tak aby pokryla celý povrch. Posypeme plátky mandlí a pečeme na 165 °C cca 60 min. Krok 6: Když je koláč hotový, posypeme ho moučkovym cukrem a servírujeme.
Zveřejněno 18. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský jablkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz1V
Moje poznámka
Francouzský jablkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz1V
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 46 sekundami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Suroviny:
jablko,
citron,
mouka hladká,
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
žloutek,
mléko,
máslo,
extrakt vanilkový,
mandle plátkové,
cukr moučkový,
mouka hladká
Komentáře