Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá jablíčka s krustou

Šťavnatá a sladká pečená jablka v křupavé krustě z kukuřičných lupínků pěkně voní po skořici. Dezert připravíme během chvilky a zvládne to i začátečník. Podávat ho můžeme se šlehačkou a kopečkem zmrzliny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 602 kJ /
383 kcal
Bílkoviny14,82 g
Tuky12,90 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy46,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Krok 2: Lupínky rozdrtíme a smícháme se skořicí. Krok 3: Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka tlustá asi 1 cm a vykrojíme jadřince. Krok 4: Vejce rozkvedláme v misce. Plátek jablka namočíme ve vejci, poté obalíme v lupínkách. Krok 5: Klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se šlehačkou a můžeme přidat i zmrzlinu.

TIP: Oblíbené dobroty s jablky

Zveřejněno 19. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablíčka s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmjn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablíčka s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmjn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, vejce, lupínky kukuřičné, skořice

Přidat fotografie receptu