Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Tento výborný koláč připravíme z vláčného těsta ochuceného mákem. Na těsto poklademe plátky hrušek a vše zasypeme drobenkou ze sušenek a máku, provoněnou skořicí. Po upečení je drobenka zlatá a křupavá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 171 kJ /
4 343 kcal
Bílkoviny70,98 g
Tuky161,91 g
Vláknina29,70 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy635,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme. Krok 2: Hrušky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 4: Těsto dáme na plech a roztahujeme je rukou namočenou ve vodě (těsto je hustší a lepivé) až do krajů. Krok 5: Na drobenku rozmixujeme sušenky a všechny suroviny smícháme. Na těsto položíme hrušky, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 20. 9. 2024

Poznámka autora poslirecept

Sušenky jsem použila Bebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnky

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka hladká, mák mletý, kypřící prášek, mléko, hruška, sušenky, cukr, skořice, mák mletý, máslo, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu