Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekana se sýrem

Domácí sekaná je radost na talíři. Ať již ji připravíte klasicky, či podle našeho receptu se sýrem. Podávejte teplou s bramborovou přílohou, nebo vložte plátek mezi dva chleby jako sytou svačinu. S takovou dobrotou nikdy nemůžete šlápnout vedle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Myslivost Myslivost

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 484 kJ /
3 940 kcal
Bílkoviny236,28 g
Tuky282,75 g
Vláknina14,57 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 4,44 g
Sůl10,60 g
Sacharidy107,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme nadrobno cibuli i sýr. Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm. Česnek prolisujeme. Krok 2: Do mletého masa přidáme vejce, koření (mimo kmínu) a všechny ostatní suroviny. Promícháme do tuhé hmoty, vytvarujeme sekanou a na povrchu posypeme kmínem. Krok 3: Sekanou podlijeme vodou, pečeme při 190 °C po dobu cca
90 až 110 min.

TIP: Pečení šťavnaté sekané

Zveřejněno 19. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekana se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYL4

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekana se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYL4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, vejce, sýr tvrdý, rohlík, slanina anglická, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín celý

Přidat fotografie receptu