Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Tento ovocný nákyp si jistě oblíbíte. Těsto je nadýchané a voní po vanilce, skořici a ořeších. Uvnitř se skrývá šťavnaté ovoce, hrušky mají navíc díky grilování úžasnou chuť. Povrch nákypu zjemníme smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 677 kJ /
6 376 kcal
Bílkoviny121,24 g
Tuky368,75 g
Vláknina50,60 g
Cholesterol 2,14 g
Sodík 2,32 g
Sůl4,46 g
Sacharidy617,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, potřeme je medem a ogrilujeme. Krok 2: Máslo rozpustíme, přidáme cukr a vanilkový cukr, skořici, citronovou kůru, špetku soli a promícháme. Pak přisypeme mleté ořechy a strouhanku a postupně vmícháme 4 vyšlehaná vejce. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, naplníme těstem, poklademe čtvrtky jablek a hrušek a vložíme na 25 minut do trouby. Krok 4: Zbylá 2 vejce smícháme se smetanou, cukrem a moukou a směs vylijeme na ovoce. Pak nákyp pečeme ještě asi 20 minut do zrůžovění.

TIP: Jak zpracovat hrušky

Zveřejněno 21. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYp3M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYp3M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, med, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice, kůra citronová, sůl, jablko, ořechy mleté, strouhanka, vejce, smetana, cukr krystal, mouka hladká, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu