Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká jablka a natrpklý jeřáb jeho chuť skvěle doplňují.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,39 g |
Tuky | 141,72 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 321,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme‚ případně dočistíme a odblaníme (pokud je maso ze staršího divočáka, potřeme je octem). Osolíme‚ opepříme a posypeme je tymiánem a drceným jalovcem. Podlijeme vodou a dáme péci přikryté na 2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení podléváme.
Krok 2: Mezitím připravíme zelí. Kelozel (nebo zelí) a jablka nakrájíme na nudličky‚ promícháme s 2 lžícemi cukru a citronové šťávy a solí. Zatížíme a necháme takto marinovat 45 minut v lednici.
Krok 3: Těsně před koncem marinování nakrájíme nadrobno cibule i s natí. S máslem a 1 lžící cukru je necháme na plotně zesklovatět. Přidáme zelí‚ skořici, bobkový list a 2-3 lžíce černého jeřábu. Zamícháme a dusíme doměkka asi hodinu. Poté skořici a bobkový list vyjmeme.
Krok 4: Bramborové knedlíky připravíme smícháním vařených nastrouhaných brambor‚ mouky a vajíčka. Osolíme, vytvoříme válečky či koule a vaříme je ve vroucí vodě zhruba 15-20 minut, než vyplavou.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z3W
Moje poznámka
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z3W
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 14 minutami
Plněné ořechy
Handour před 25 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 50 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 59 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
tymián,
jalovec,
pepř mletý,
sůl,
ocet,
jablko,
cukr krupice,
šťáva citronová,
sůl,
cibule s natí,
máslo,
skořice celá,
bobkový list,
marmeláda,
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
sůl
Komentáře