Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká jablka a natrpklý jeřáb jeho chuť skvěle doplňují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 260 min

280 min (20 min příprava + 260 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 933 kJ /
3 569 kcal
Bílkoviny238,39 g
Tuky141,72 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 816 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,21 g
Sacharidy321,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme‚ případně dočistíme a odblaníme (pokud je maso ze staršího divočáka, potřeme je octem). Osolíme‚ opepříme a posypeme je tymiánem a drceným jalovcem. Podlijeme vodou a dáme péci přikryté na 2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení podléváme. Krok 2: Mezitím připravíme zelí. Kelozel (nebo zelí) a jablka nakrájíme na nudličky‚ promícháme s 2 lžícemi cukru a citronové šťávy a solí. Zatížíme a necháme takto marinovat 45 minut v lednici. Krok 3: Těsně před koncem marinování nakrájíme nadrobno cibule i s natí. S máslem a 1 lžící cukru je necháme na plotně zesklovatět. Přidáme zelí‚ skořici, bobkový list a 2-3 lžíce černého jeřábu. Zamícháme a dusíme doměkka asi hodinu. Poté skořici a bobkový list vyjmeme. Krok 4: Bramborové knedlíky připravíme smícháním vařených nastrouhaných brambor‚ mouky a vajíčka. Osolíme, vytvoříme válečky či koule a vaříme je ve vroucí vodě zhruba 15-20 minut, než vyplavou.

TIP: Jak připravit bramborové knedlíky

Zveřejněno 23. 9. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kelozel je kříženec kapusty a zelí. Má méně ostrou chuť než kapusta a je pikantnější a chutnější než zelí. Nedá se koupit, ale pěstují ho mnozí zahrádkáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z3W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z3W

Marie

Suroviny:
krkovice vepřová, tymián, jalovec, pepř mletý, sůl, ocet, jablko, cukr krupice, šťáva citronová, sůl, cibule s natí, máslo, skořice celá, bobkový list, marmeláda, mouka hrubá, brambory, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu