Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolské rösti

Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a mletého masa. Pak už jen stačí posypat parmazánem a bylinkami a můžete podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 478 kJ /
1 548 kcal
Bílkoviny72,02 g
Tuky66,95 g
Vláknina36,74 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy148,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Na pánvi brambory rozprostřeme tak, aby vznikla placka. Osolíme je a okořeníme pepřem. Krok 2: Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme je a posypeme petrželkou. Trochu je podlijeme a dusíme asi 10 minut. Krok 3: Na druhé pánvi orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme asi 15 minut, pak přidáme houby a ještě vše chvíli podusíme. Krok 4: Směs přidáme na bramborovou placku, prohřejeme, posypeme parmazánem a petrželkou nebo čerstvým tymiánem.

Zveřejněno 23. 9. 2024

Poznámka autora poslirecept

Místo hřibů můžeme použít i hlívu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2O5B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2O5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, olej, sůl, pepř mletý, máslo, houba hřib, petrželka, maso mleté, cibule, česnek, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu