Tyrolské rösti
Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a mletého masa. Pak už jen stačí posypat parmazánem a bylinkami a můžete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 478 kJ / 1 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,02 g |
Tuky | 66,95 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 148,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Na pánvi brambory rozprostřeme tak, aby vznikla placka. Osolíme je a okořeníme pepřem.
Krok 2: Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme je a posypeme petrželkou. Trochu je podlijeme a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Na druhé pánvi orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme asi 15 minut, pak přidáme houby a ještě vše chvíli podusíme.
Krok 4: Směs přidáme na bramborovou placku, prohřejeme, posypeme parmazánem a petrželkou nebo čerstvým tymiánem.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Moje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 15 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 9 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 9 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 9 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
houba hřib,
petrželka,
maso mleté,
cibule,
česnek,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)