Tyrolské rösti
Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a mletého masa. Pak už jen stačí posypat parmazánem a bylinkami a můžete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 478 kJ / 1 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,02 g |
Tuky | 66,95 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 148,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Na pánvi brambory rozprostřeme tak, aby vznikla placka. Osolíme je a okořeníme pepřem.
Krok 2: Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme je a posypeme petrželkou. Trochu je podlijeme a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Na druhé pánvi orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme asi 15 minut, pak přidáme houby a ještě vše chvíli podusíme.
Krok 4: Směs přidáme na bramborovou placku, prohřejeme, posypeme parmazánem a petrželkou nebo čerstvým tymiánem.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Moje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 49 minutami
Nutellové oříšky
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 3 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 3 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 4 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 5 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 5 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
houba hřib,
petrželka,
maso mleté,
cibule,
česnek,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)