Tyrolské rösti
Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a mletého masa. Pak už jen stačí posypat parmazánem a bylinkami a můžete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 478 kJ / 1 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,02 g |
Tuky | 66,95 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 148,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Na pánvi brambory rozprostřeme tak, aby vznikla placka. Osolíme je a okořeníme pepřem.
Krok 2: Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme je a posypeme petrželkou. Trochu je podlijeme a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Na druhé pánvi orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme asi 15 minut, pak přidáme houby a ještě vše chvíli podusíme.
Krok 4: Směs přidáme na bramborovou placku, prohřejeme, posypeme parmazánem a petrželkou nebo čerstvým tymiánem.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Moje poznámka
Tyrolské rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2O5B
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 6 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 18 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 8 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 8 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 9 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 13 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
houba hřib,
petrželka,
maso mleté,
cibule,
česnek,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)