Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá jablečná buchta

Nevíte, co s jablky? Tohle je velmi jednoduchý recept na jablečný koláč, po kterém se doma jen zapráší. Pokud chcete docílit ještě rozmanitější chuti, můžete jablíčka provonět skořicí a přidat také rozinky nebo ořechy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kjutomil Kjutomil

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 534 kJ /
2 757 kcal
Bílkoviny69,58 g
Tuky18,39 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy562,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, nastrouháme nahrubo. Kdo chce, může je předtím i oloupat. Krok 2: V míse smícháme ostatní suroviny a nakonec přimícháme nastrouhaná jablka. Můžeme přidat i špetku skořice. Krok 3: Přendáme do zapékací mísy nebo do pečicím papírem vystlaného menšího plechu s vyššími okraji. Krok 4: Dáme do trouby a pečeme přibližně 20 minut na 170-180 °C.

TIP: 26 oblíbených jablečných moučníků

Zveřejněno 22. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz3p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz3p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

jednoduchá a rychlá příprava.
moc mi chutnala

Nedalo mi to a musela jsem tuto buchtu hned zkusit :) těsto je hutné, ale po upečení vláčné a svěží po jablíčkách... opravdu je to jednoduchá buchta :-8

Suroviny:
mouka polohrubá, krupice pšeničná, kypřící prášek do pečiva, vejce, cukr, mléko, jablko, skořice

Přidat fotografie receptu