Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podkrkonošský hubník

Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé hříbky a česnek.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 657 kJ /
1 113 kcal
Bílkoviny63,01 g
Tuky55,46 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 559 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy76,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo a olej a necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka. Krok 3: Do mísy vložíme nakrájené žemle, pokropíme je větší částí mléka a necháme nasáknout. Pak přidáme houby, nasekanou pažitku, utřený česnek, vejce rozšlehaná se zbytkem mléka a hrubou mouku. Promícháme. Krok 4: Pekáček vytřený máslem naplníme směsí, dáme do předehřáté trouby a upečeme.

TIP: Další oblíbené recepty z hříbků

Zveřejněno 23. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podkrkonošský hubník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpn3Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podkrkonošský hubník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpn3Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, máslo, olej, cibule, sůl, pepř mletý, žemle, mléko, mouka hrubá, vejce, pažitka, česnek, máslo

Přidat fotografie receptu