Podkrkonošský hubník
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé hříbky a česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 657 kJ / 1 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,01 g |
Tuky | 55,46 g |
Vláknina | 31,66 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 76,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo a olej a necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka.
Krok 3: Do mísy vložíme nakrájené žemle, pokropíme je větší částí mléka a necháme nasáknout. Pak přidáme houby, nasekanou pažitku, utřený česnek, vejce rozšlehaná se zbytkem mléka a hrubou mouku. Promícháme.
Krok 4: Pekáček vytřený máslem naplníme směsí, dáme do předehřáté trouby a upečeme.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Moje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 14 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Suroviny:
houby,
máslo,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
žemle,
mléko,
mouka hrubá,
vejce,
pažitka,
česnek,
máslo
Komentáře