Podkrkonošský hubník
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé hříbky a česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 657 kJ / 1 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,01 g |
Tuky | 55,46 g |
Vláknina | 31,66 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 76,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo a olej a necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka.
Krok 3: Do mísy vložíme nakrájené žemle, pokropíme je větší částí mléka a necháme nasáknout. Pak přidáme houby, nasekanou pažitku, utřený česnek, vejce rozšlehaná se zbytkem mléka a hrubou mouku. Promícháme.
Krok 4: Pekáček vytřený máslem naplníme směsí, dáme do předehřáté trouby a upečeme.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Moje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 2 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 7 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 53 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 1 hodinou
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 2 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 2 hodinami
Svěží pomazánka z lučiny
tara23 před 2 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
veronika_straka před 3 hodinami
Hrnková bábovka
v.jitka@email.cz před 3 hodinami
Vaječná tlačenka
Kristyna29 před 3 hodinami
Suroviny:
houby,
máslo,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
žemle,
mléko,
mouka hrubá,
vejce,
pažitka,
česnek,
máslo
Komentáře