Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní smetana. Podávejte s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 006 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,27 g |
Tuky | 66,23 g |
Vláknina | 35,77 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 398,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
Krok 2: Hříbky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, na ni vložíme maso a orestujeme, aby se zatáhlo.
Krok 3: Potom je podlijeme bílým vínem, ochutíme špetkou tymiánu a necháme dusit asi 30 minut.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené houby, promícháme a dusíme dalších 15 minut. Když jsou maso i houby měkké, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, pak odstavíme.
Krok 5: Nakonec zakápneme citronovou šťávou a vmícháme hrst čerstvého koriandru.
Krok 6: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Moje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 20 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
stehno krůtí,
houba hřib,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
cibule,
olej,
víno bílé,
smetana,
citron,
koriandr čerstvý,
těstoviny
Komentáře