Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový bramborák

Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami. Houby dodají bramborákům ještě výraznější chuť a vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 600 kJ /
1 816 kcal
Bílkoviny45,88 g
Tuky97,65 g
Vláknina41,27 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,32 g
Sacharidy169,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na suché pánvi osmahneme, aby pustila tuk. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke slanině. Krátce opečeme a necháme zchladnout. Krok 2: Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, sušené bylinky, prolisovaný česnek a nakonec i slaninu s houbami. Vše promícháme. Krok 3: Do rozpáleného oleje tvoříme placičky, které osmažíme z obou stran.

TIP: Jak smažit bramboráky

Zveřejněno 26. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r24B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r24B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina, houby lesní, brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, majoránka sušená, česnek sušený medvědí, česnek, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu