Jelení pečeně se závinem
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými brusinkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,81 g |
Tuky | 170,61 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 252,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa uděláme váleček, který osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet.
Krok 2: Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme vínem, případně trochou vývaru, a dáme do trouby vyhřáté na nižší teplotu. Pečeme asi 30 minut. Výpek zahustíme moukou nebo Solamylem.
Krok 3: Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří voda. Odstavíme. Potom přidáme vařené nakrájené brambory, jedno vejce a žloutek, strouhanku a vše promícháme.
Krok 4: Z listového těsta vyválíme plát, do kterého bramborovou náplň opatrně zabalíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut při 180 °C dozlatova.
Krok 5: Hrušky rozpůlíme, krátce podusíme a naplníme brusinkami. Spolu s nakrájeným závinem podáváme k jelení pečínce polité omáčkou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Moje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
slanina,
olej olivový,
víno červené suché,
hruška,
brusinky zavařené,
mouka,
cibule,
olej,
houby,
brambory,
vejce,
těsto listové,
strouhanka
Komentáře