Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mámino rizoto

Rizoto patří mezi klasiku české kuchyně. Nehledejte však za tím krémovou italskou klasiku. To naše je přece jen jiné. Na pánvi orestujeme maso se zavařeným lečem, přidáme rýži, podlijeme a takto celou směs dáme péct do trouby.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kikina8999

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 662 kJ /
3 504 kcal
Bílkoviny220,91 g
Tuky17,18 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy608,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli nadrobno a maso na menší kousky. Cibuli osmažíme zlehka na oleji a přihodíme maso, které osolíme a opepříme. Krok 2: Zatáhnuté maso posypeme červenou paprikou, orestujeme a přidáme sklenici leča. Přidáme propláchnutou rýži a podlijeme vývarem. Krok 3: Celou tuhle směs vložíme v pekáči do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 90 minut.

TIP: 20 dalších oblíbených receptů na rizoto

Zveřejněno 28. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mámino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9GK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mámino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9GK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, rýže, lečo, vývar masový, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu