Hříbkové šátečky
Čerstvé voňavé lesní houby se hodí i při přípravě drobného pohoštění. Připravíme z nich chutné šátečky, které kromě směsi dušených hub naplníme i mozzarellou a kouskem červené papriky. Jistě ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 052 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,61 g |
Tuky | 30,83 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme oloupanou cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, trochu opepříme a okmínujeme.
Krok 3: Za stálého míchání restujeme 5 minut, pak přiklopíme a dalších 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme chvíli zchladnout.
Krok 4: Listové těsto rozválíme na slabý plát a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 10x10 cm. Hříbkovou směs nanášíme do středu každého čtverce napříč. K houbám ještě přidáme několik kousků nakrájené mozzarelly a proužek červené papriky.
Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 6: Dva protilehlé rohy těsta přeložíme a slepíme rozšlehaným vejcem. Také povrch šátečku potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě do zhnědnutí asi 15–20 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbkové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89y5
Moje poznámka
Hříbkové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89y5
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
houby,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
sýr mozzarella,
paprika čerstvá červená,
vejce
Komentáře