Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené flíčky s houbami a vejci

Není potřeba lákat strávníky ke stolu. Vůně hub se o to postará za vás. Použijte čerstvé nebo sušené, uvařte potřebné množství těstovin a do křupava zapečte. Pokud si dáte práci s domácími těstovinami, bude to top! Ale i koupenými si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 851 kJ /
1 637 kcal
Bílkoviny62,46 g
Tuky60,58 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 814 mg
Sodík 734 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy204,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme čerstvé houby, očistíme je a nakrájené podusíme na sádle a cibulce. Sušené houby předem namočíme do teplé vody a necháme nasáknout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme nadrobno a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: V osolené vodě uvaříme 2 porce těstovin. Domácí čerstvé jak jsme zvyklé cca 2 minuty a koupené dle návodu na obalu cca 8 minut. Zapékací formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, budeme mít kůrčičku a lépe se forma umyje. Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme slaninu, necháme pustit tuk, přidáme sádlo a zesklovatíme cibulku. Poté přidáme žampiony, vyždímané houby, osolíme, opepříme a přidáme špetku drceného kmínu. Houby krátce orestujeme a podusíme do změknutí. Zapneme troubu na 190 °C. Krok 4: Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a přidáme podušené houby. Rozklepneme do hrnečku 2 vejce a rozkvedlané vidličkou je přidáme do mísy, dle chuti přisolíme a opepříme. Vše promícháme a přendáme do připravené formy. Krok 5: Do hrnečku dáme poslední vejce, přidáme lžíci smetany, opět rozkvedláme a polijeme celý povrch flíčků ve formě. Dáme zapéct dozlatova cca 20 minut. Ihned podáváme doplněné zeleninou nebo salátem.

TIP: Houbový pekáček

Zveřejněno 30. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na domácí těstoviny použijeme 1 vejce na 100 g mouky nejlépe semolinové a pár kapek oleje (olivového). Těsto lze zpracovat v robotu, malé množství ručně. Vypracované zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout, je pružnější a lépe se rozválí. Vyválet můžeme ručně nebo pomocí strojku a nakrájíme dle potřeby. Můžeme použít čerstvé nebo necháme dobře proschnout na pozdější využití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky s houbami a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6WPR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky s houbami a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6WPR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-) Děkuji za komentář, také to máme rádi, jen kdyby byly houby :-K Krásný den :-K

Houby vládnou!:-* Moji kluci by se po takovém pekáčku utloukli. :-D

Suroviny:
těstoviny, slanina, cibule, houby sušené, žampióny, sůl, pepř mletý, kmín drcený, sádlo, strouhanka, vejce, smetana

Přidat fotografie receptu