Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem

Lahodný a voňavý koláč z jablek, mrkve a vlašských ořechů je ideální dezert do podzimních dnů. Podáváme ho potřený svěžím tvarohem, který osladíme čekankovým sirupem a ochutíme limetkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 913 kJ /
2 369 kcal
Bílkoviny88,67 g
Tuky91,06 g
Vláknina32,95 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 538 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy282,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na menší kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme změklé máslo, skořici, vločky, mouku s kypřicím práškem, připravená jablka s mrkví a nasekané ořechy. Promícháme a pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme podle potřeby mléko. Krok 4: Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 35-45 minut v závislosti na typu trouby. Po upečení necháme koláč vychladnout. Krok 5: Mezitím smícháme v misce tvaroh s medem nebo čekankovým sirupem a limetovou šťávou. Připraveným tvarohem koláč potřeme a nakrájíme jej na kousky.

TIP: Další oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 1. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zvE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zvE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr třtinový, máslo, vejce, jablko, mrkev, skořice, ořechy vlašské, kypřící prášek, mouka špaldová hrubá, tvaroh měkký, med, šťáva limetková, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu