Plněné žampióny zeleninou
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo také jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 232 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,98 g |
Tuky | 1,90 g |
Vláknina | 31,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žampiónů odstraníme nožičky, hlavičky oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na droboučko, rajčátka na menší kousky, nožičky žampiónů na plátky.
Krok 2: V kastrůlku rozpálíme lžíci tuku. Vše, kromě hlaviček, dáme do kastrůlku velmi pomalu smažit. Okořeníme pepřem a kořením. Občas přikápneme vodu.
Krok 3: Mezitím vymažeme pekáček tukem a naskládáme do něj jednu hlavičku žampiónu vedle druhé. Camembert nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do téměř orestované zeleniny, těsně před vypnutím, vmícháme hrst strouhané goudy. Směs rozdělíme stejnoměrně do kloboučků a překryjeme polovinou plátku camembertu.
Krok 5: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, rýží, skleněnými rýžovými nudlemi nebo hranolky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Moje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
žampióny,
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
pórek,
pepř mletý,
sýr gouda,
koření,
sůl,
olej,
sýr camembert,
tuk
Komentáře (2)