Plněné žampióny zeleninou
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo také jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 232 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,98 g |
Tuky | 1,90 g |
Vláknina | 31,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žampiónů odstraníme nožičky, hlavičky oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na droboučko, rajčátka na menší kousky, nožičky žampiónů na plátky.
Krok 2: V kastrůlku rozpálíme lžíci tuku. Vše, kromě hlaviček, dáme do kastrůlku velmi pomalu smažit. Okořeníme pepřem a kořením. Občas přikápneme vodu.
Krok 3: Mezitím vymažeme pekáček tukem a naskládáme do něj jednu hlavičku žampiónu vedle druhé. Camembert nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do téměř orestované zeleniny, těsně před vypnutím, vmícháme hrst strouhané goudy. Směs rozdělíme stejnoměrně do kloboučků a překryjeme polovinou plátku camembertu.
Krok 5: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, rýží, skleněnými rýžovými nudlemi nebo hranolky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Moje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 46 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 18 hodinami
Suroviny:
žampióny,
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
pórek,
pepř mletý,
sýr gouda,
koření,
sůl,
olej,
sýr camembert,
tuk
Komentáře (2)