Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník s jablky

Mezi oblíbené a klasické moučníky z máku rozhodně patří makovec. Když do něj přidáme jablka, bude krásně vláčný. Jeho příprava je velmi snadná a tento recept je navíc hrníčkový, takže ho zvládnou i začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 128 kJ /
5 528 kcal
Bílkoviny132,71 g
Tuky191,89 g
Vláknina60,15 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy787,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, cukr, mák, kypřicí prášek do pečiva a promícháme. Krok 2: Přidáme vejce, olej, mléko a jablka. Vše důkladně promícháme. Krok 3: Vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna upečeme. Krok 4: Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak na lesklou čokoládovou polevu

Zveřejněno 3. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, mléko, mák mletý, jablko, olej, kypřící prášek do pečiva, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu