Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové karbanátky

Zejména na podzim jsou u nás velmi dobře dostupné dýně. Jsou vskutku univerzální surovinou, kterou můžeme použít do slaných i sladkých receptů. V tomto případě z dýně připravíme smažené karbanátky, které podáváme třeba s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

svatava.moravcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 214 kJ /
529 kcal
Bílkoviny32,64 g
Tuky23,88 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy38,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, vydlabeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Přidáme vajíčka, sůl, pepř, majoránku a koření na mletá masa. Zahustíme moukou podle potřeby. Krok 3: V rukou tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem.

Zveřejněno 3. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yW2B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yW2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, vejce, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka, koření na mleté maso, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu