Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 292 kJ /
787 kcal
Bílkoviny27,00 g
Tuky3,20 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,13 g
Sůl70,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spolu s cesnakom, pridáme soľ, premiešame a naplníme do malých fľaštičiek. Dobre uzavrieme. Netreba sterilizovať.

Zveřejněno 5. 9. 2009

Poznámka autorky tejaja

Používame v tenkej vrstve na chlieb s maslom alebo na hrianky, prípadne ochucujeme mäso a omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2v5A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2v5A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Nevedela jsem,ze tento recept tu uz je,libi se mi protoze se da vyuzit na vselico:-8:-K:yes:

je mozne tuhle smes zavarit? nemam sklep, tak abych to mohla nechat ve skrini:-8

Siimmona: Pokiaľ myslíte sterilizovanie, tak to nie je potrebné. Píšem to v postupe. Je tam dostatok cesnaku a soli, ktoré zabraňujú skazeniu.;-)

Anna Kocikova: a okrem toho, čo si Anička napísala, je to veľmi chutné.:-);-)

tejaja:Terezko,děkuji za vysvětlení:-):-K
Já jsem se bála,že jsem něco"blbě zmastila";-):-D
Rajčata,co jsem použila byly vážně hodně vodnaté:-//Díky,že jsi to dopsala do surovin:yes:

Příště to udělám ještě jednou a opravdu z těch masitých:-)
Mě se právě u tohoto receptu moc líbí,že je to bez vaření a že se zachovají všechny vitamíny:yes::yes:

casino: Môžem, čoby nie...mne to pripadá logické. :-) Ako vidíte, ani na recepte, ktorý mám z časopisu, to nie je vyložene napísané. ;-)

tejaja:
"...treba použiť mäsité paradajky, ktoré obsahujú málo vody..."
A nestálo by zato, dát to přímo do receptu?

Anna Kocikova: Anička, pointa tohto receptu je práve v "surovosti", teda, že sa nič nevarí. Ak si mala viac tekutiny, to znamená, že si použila vodnatejšie paradajky. Na recepty, ktoré sú v surovom stave, treba použiť mäsité paradajky, ktoré obsahujú málo vody. ;-)
Na tvojom mieste by som nič nevarila, už je to potom iná pomazánka vlastne, ale tekutinu by som zliala a použila inde. Rozhodne by som ju nevyliala, to máš pravdu, bola by to veľká škoda. ;-) Ďakujem za fotečky. ;-)

Terezko,před dvěma roky jsem Tvůj recept obodíkovala,ale k rajčatové pomazánce jsem se dostala teprve tento rok:-8
Postupovala jsem přesně podle instrukcí v popisu:-)
Všechno proběhlo OK,ale po dvou dnech jsem měla na dně všech skleniček vodu:-/
Všimla jsem si u Tvé hlavní fotky,že máš ve sklenici také trochu tekutiny,ale ne tak moc,jako já;-(
Po protřepání a otevření skleničky byl obsah hodně tekutý,tak jsem si dovolila Tvůj recept trochu překopat...bylo líto mi to vylít:-D

Do kastrolu na lžíci rozehřátého oleje jsem dala lžíci sladké papriky,rychle jsem zamíchala a přidala obsah všech skleniček s"pomazánkou"
Prudkým varem jsem nechala část odpařit a poté ihned naplnila do skleniček.Obsah je hezky hustý a také barevnější:-)
Přidávám foto původní várky i té druhé po úpravě:-)

:yes::yes:+15

Terezko nedávno jsme naloupali 2kg česneku do mrazáku,ale určitě koupím nový+rajčata a tuhle príma pochutinu udělám do skleniček:-p+13:yes:

Tejaja:-)jelikož zahrada přetéká rajčaty,aj.. tak jsem se dnes vrhla na tvé recepty;-).Tahle pomazánka je moc dobrá(chodím jí ujídat lžičkou:-8)-soli jsem dala jen 5Og,rajčata jsem po rozmixování vzala přes cedník(my neradi šlupičky;-)) a pak spojila s česnekem a solí.Z jedné várky mám 6 skleniček od přesnídávky a přemýšlím o druhé várce:-D.Jestli navadí tak zítra přišupnu fotečky;-).Jo a recept jsem předala i sousedce,tak snad se nenazlobíš;-).Jé a ještě boďka-šup a je tam:-)

Dovolila jsem si přidat fotky,už je hotová.Rajčata jsem rozmixovala pak přepasirovala a pak rozmixovala česnek.
Super:yes:

Janka, díky, ale tiež sa prihováram za to, aby si ten recept vložila, bola by škoda, aby sa tu stratil medzi komentármi.:-D:yes:

janka, pálivec mám ještě z loňska, taky super.;-) A kydž máš teda ještě skleničku, mohlas přidat recept tady se stratí. Já aspoň doufám, že ho mám ještě ve sklepě, je dobrý i k párkům, kdo má rád ostřejší:-p

já vám přidám "palivec z rajčat" - 1000g rajčat, 1 větší cibule na kostičky nakrájet,povařit půl hod.,prolisovat,nebo rozmixovat, přidat 1 dl 8% octu, 1 dl cukru, vaříme na hustotu marmelády, před dokončením přidáme 1káv.lžičku kari koř.,1,5lžičky ml.zázvor,1,5 lž.pálivé papr.,1 pol.lžíci soli, 6-10 stroužků česneku-prolisovaných,necháme přejít varem-do skleniček,sterilizovat:-! recept mám od r. 1994 z časopisu Receptář - konzervujeme bez chemie:-!A mám ještě jednu skleničku, tu asi zakopu do země pro další generaci:-O:-D, ale je to moc ostré:-!

Tématické fráze:
rajcatova pomazanka, co s rajcaty, pomazánka z rajčat, rajčatová pomazánka recepty, kirgizský česnek, rajčatová pomazánka recept, pomazánka s rajčaty, pomazanka rajčatová, rajčatová pomazánka na topinky, palivec z rajčat, rajčata recepty, rajčatový pomazanka, rajčatové zavařování, pomazánky z rajčat, nakládání rajčat, konzervujeme rajčata, jak s rajčaty, co z rajcaty, pikantní rajčatová pomazánka, rajčatová pikantní pomazánka

Suroviny:
rajče, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu