Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané obrácené kančí řízky

Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete připravit i doma. Přes noc v marinádě, poté obalit, osmažit a zapéct. Budou křehké a lahodné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

anetatlacbabova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa přes noc

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa přes noc)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 767 kJ /
2 334 kcal
Bílkoviny142,38 g
Tuky162,66 g
Vláknina16,85 g
Cholesterol 386 mg
Sodík 3,73 g
Sůl9,30 g
Sacharidy70,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. den: Odblaněné maso nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Jednu cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s hořčicí. Část směsi dáme na dno větší misky, do které budeme následně nakládat maso. Krok 2: Plátky masa z jedné strany osolíme a opepříme a touto ochucenou stranou je položíme na směs v misce. Plátky okořeníme i druhé strany a navrch opět dáme směs s hořčicí. Takto do misky vyskládáme všechny plátky masa. Marinujeme přes noc v chladu. Krok 3: 2. den: Cibuli nakrájíme na kolečka a zhruba jednu třetinu vyskládáme na dno pekáčku, přidáme i asi polovinu slaniny. V pánvi zatím rozpálíme sádlo. Krok 4: Uleželé maso obalujeme nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaném vajíčku s kapkou mléka a trochou soli. Takto obalené maso dáváme rovnou na pánev. Zprudka ho z obou stran osmažíme a ihned z pánve přendáme do pekáčku. Krok 5: Maso v pekáčku pak poklademe zbylými kolečky cibule a slaninou, z misky, kde bylo maso naložené, vytřeme zbytek marinády a také jej dáme do pekáčku. Vložíme do trouby a zapékáme na 200 °C asi 30-40 minut. Krok 6: Dressing: V misce zamícháme zakysanou smetanu s prolisovanými stroužky česneku, dosolíme a dopepříme podle chuti. Dressing uděláme nejlépe ráno, aby se v lednici dobře proležel a vychladil.

TIP: 6 podmínek úspěchu při zpracování zvěřiny

Zveřejněno 4. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané obrácené kančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89kA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané obrácené kančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89kA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta kančí, cibule, hořčice plnotučná, slanina anglická, sádlo, strouhanka, vejce, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, česnek, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu