Zapékané obrácené kančí řízky
Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete připravit i doma. Přes noc v marinádě, poté obalit, osmažit a zapéct. Budou křehké a lahodné.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 767 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,38 g |
Tuky | 162,66 g |
Vláknina | 16,85 g |
Cholesterol | 386 mg |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 9,30 g |
Sacharidy | 70,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. den: Odblaněné maso nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Jednu cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s hořčicí. Část směsi dáme na dno větší misky, do které budeme následně nakládat maso.
Krok 2: Plátky masa z jedné strany osolíme a opepříme a touto ochucenou stranou je položíme na směs v misce. Plátky okořeníme i druhé strany a navrch opět dáme směs s hořčicí. Takto do misky vyskládáme všechny plátky masa. Marinujeme přes noc v chladu.
Krok 3: 2. den: Cibuli nakrájíme na kolečka a zhruba jednu třetinu vyskládáme na dno pekáčku, přidáme i asi polovinu slaniny. V pánvi zatím rozpálíme sádlo.
Krok 4: Uleželé maso obalujeme nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaném vajíčku s kapkou mléka a trochou soli. Takto obalené maso dáváme rovnou na pánev. Zprudka ho z obou stran osmažíme a ihned z pánve přendáme do pekáčku.
Krok 5: Maso v pekáčku pak poklademe zbylými kolečky cibule a slaninou, z misky, kde bylo maso naložené, vytřeme zbytek marinády a také jej dáme do pekáčku. Vložíme do trouby a zapékáme na 200 °C asi 30-40 minut.
Krok 6: Dressing: V misce zamícháme zakysanou smetanu s prolisovanými stroužky česneku, dosolíme a dopepříme podle chuti. Dressing uděláme nejlépe ráno, aby se v lednici dobře proležel a vychladil.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané obrácené kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89kA
Moje poznámka
Zapékané obrácené kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89kA
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 7 minutami
Plněné ořechy
Handour před 18 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 43 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 51 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 56 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
sádlo,
strouhanka,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
česnek,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře