Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestko-jablkový koláč kynutý

Kynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka dochucená špetkou skořice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

eva.schiffauerova

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby kynutí těsta

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 850 kJ /
4 983 kcal
Bílkoviny90,36 g
Tuky143,47 g
Vláknina37,30 g
Cholesterol 657 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy814,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do prosáté mouky dáme cukr, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, vejce a vlažné mléko a zaděláme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Krok 2: Poté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný a dáme na tukem vymaštěný plech. Krok 3: Drobenku připravíme rychlým rozmixováním mouky, másla a cukru. Krok 4: Zdobíme nejprve okraje vypeckovanými švestkami středem nahoru a posypeme polovinou drobenky. Do druhé poloviny drobenky vmícháme lžičku skořice. Krok 5: Na plátky nakrájená jablka naklademe na střed koláče a posypeme skořicovou drobenkou. Pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.

Zveřejněno 5. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestko-jablkový koláč kynutý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AEj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestko-jablkový koláč kynutý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AEj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, máslo, droždí, mléko, vejce, sůl, švestky, jablko, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, skořice, tuk

Přidat fotografie receptu