Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové lívance

Dýně je typickou surovinou zejména na podzim. Připravit z ní můžeme třeba i skvělé nadýchané lívance. Na jejich základ je potřeba dýňové pyré, mouka, máslo a také vyšlehaný sníh z bílků. Po usmažení je můžete doplnit třeba zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 892 kJ /
1 408 kcal
Bílkoviny59,15 g
Tuky34,90 g
Vláknina35,10 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy197,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme mouku, skořici, kypřicí prášek a sůl. Krok 2: Dále přidáme dýňové pyré, cukr, mléko, žloutky, rozpuštěné máslo a jogurt. Metličkou těsto promícháme. Krok 3: Ve druhé míse vyšleháme bílky se špetkou soli. Vzniklý sníh poté opatrně vmícháme do těsta. Krok 4: Lívance smažíme na pánvi na lívance zlehka potřené ghí nebo kokosovým olejem z obou stran dozlatova.

TIP: Jak připravit dýňové pyré do zásoby

Zveřejněno 6. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/829Gm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/829Gm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Opravdu výborné lívance:-)

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, kypřící prášek, cukr třtinový, skořice, máslo, bílek, sůl, jogurt bílý, pyré dýňové, mléko, ghee

Přidat fotografie receptu