Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený hruškový koláč

Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou vrstvou na povrchu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 039 kJ /
4 312 kcal
Bílkoviny49,17 g
Tuky238,53 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 434 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy481,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas rozehřejeme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, pak vešleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do těsta. Krok 4: V kastrůlku zkaramelizujeme cukr, do kterého poté přidáme máslo. Karamel vlijeme do připravené formy. Poklademe ho hruškami a zalijeme těstem. Krok 5: Pečeme asi 30 minut. Po upečení vyklopíme, opatrně sejmeme papír a necháme zcela vychladnout.

TIP: Jak na obrácený koláč

Zveřejněno 7. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnE5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnE5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Vynikající koláč, vyzkoušela jsem a za odpoledne se snědl. 😊

Moc pěkný koláč, recept se mi líbí . (netuším jak přidat bodíky, potřebovala bych k inovaci manuál)

Suroviny:
hruška, cukr krupice, olej, mouka hladká, kypřící prášek, vejce, cukr krupice, máslo

Přidat fotografie receptu